top of page

Alpacawol

Aangenaam, duurzaam en antiallergeen

WARM


De alpaca heeft zich aangepast aan het extreme klimaat van de Andes.
Hiervoor heeft ze een vacht ontwikkeld met uitstekende thermische capaciteiten. Zo ligt haar isolatievermogen bijvoorbeeld 7 maal hoger dan dat van schapenwol. De Alpaca vezel zorgt er ook voor dat de huid goed kan ademen, zo blijft u warm zonder te transpireren. Tenslotte, heeft de vezel, van nature uit, een uitstekende bescherming tegen UV straling, waardoor de kleuren langer behouden blijven.

ALLERGIËN
In tegenstelling tot veel andere natuurlijk vezels, bevat Alpacawol geen lanoline. Lanoline is een substatie waar veel mensen allergisch op reageren. Daarnaast, is de zijdezachte Alpaca vezel enorm aangenaam om te dragen zonder prikkend gevoel. Deze eigenschappen maken Alpacawol ideaal voor de gevoeligste babyhuidjes.

 

DUURZAAM
De duurzaamheid van Alpacawol is te vinden in elke stap van zijn levensloop. Om te beginnen is de Alpaca zelf een heel milieu vriendelijk grazer. Hij laat namelijk de wortels van de begraasde gewassen onaangeroerd. Het productie process van Alpacawol is ook een stuk duurzamer, dan synthetische alternatieven. Het is namelijk een natuurlijk product, wat er voor zorgt dat het sneller wordt afgebroken en een pak minder belastend is op het milieu. Tenslotte, is het dragen van Alpaca wol ook een duurzame keuze. De vezel is sterker en elastischer, dan veel andere wolsoorten, waardoor een kledingstuk langer zijn vorm zal bewaren en dus ook langer gedragen kan worden.


Door al deze bijzondere eigenschappen wordt alpacawol als een van de meest begeerde en luxueuze wolsoorten ter wereld beschouwd.

Image by Devon Divine
bottom of page